top of page
Barn leker i snö vinter i Arvidsjaur
Barn kör skoter i Arvidsjaur

Hur livet kan se ut för dig och din familj

Kan du tänka dig att hinna med heltidsjobb, springa ärenden, skjutsa barnen till både skola och fritidsaktiviteter samt ha tid med kvalitetstid med hela familjen - på en och samma dag?

Snacka om vardagslyx! Här är livet enkelt att få ihop, tiden räcker till mycket mer och du har nära till allt - oavsett var i kommunen du bor.

Förskola & skola

Arvidsjaur blev 4:e bästa skolkommun 2020 enligt Lärarförbundets årliga mätning och kommunen ligger fortfarande bland topp 10 i hela landet. Vi är stolta över att vi kan erbjuda förskola och skolgång ändå upp till gymnasienivå. Vi har även lärcentrum där universitetsstudier och tentor kan skrivas för distansstuderande.

_GA10489.jpg
skola

Unga entreprenörer

I Arvidsjaur uppmuntrar vi ungdomar i företagande och det syns på våra ungdomars höga engagemang inom både UF (Ung företagsamhet) och Ung Drive. 

_GR23356.jpg

Stöd & omsorg

I Arvidsjaurs kommun prioriteras förebyggande arbete, speciellt med barn och ungdom. Enskilda och familjer som inte klarar sin ekonomi kan ansöka om försörjningsstöd.

 

Vi arbetar för att bryta långvarigt beroende av försörjningsstöd och ersätta det med sysselsättning. Vi erbjuder även råd och stöd i olika former samt behandlingsinsatser. 

Take your pick!

Som barnfamilj i Arvidsjaurs kommun kommer ni aldrig att få slut på aktiviteter och äventyr. Varje dag kan se olika ut med allt från slalom, skridskor och fiske, till musiklektioner och idrott med en av våra många föreningar.

äventyr
omsorg

För Livsnjutaren

För den som alltid söker det där lilla extra i livet. För den som älskar känslan av att vara omringad av storslagna, hisnande vyer. För den som inte drar sig för att slänga på sig ett par skidor och åka genom snötäckt skog en helt vanlig tisdag. Du skulle passa in som fisken i vattnet i Arvidsjaur.

Två personer står i vinterlandskap med snötäckta träd i Arvidsjaur Akkanålke
bottom of page