top of page
Kvinna ute på skidor och kollar upp på norrsken i Arvidsjaur

Inga drömmar är för stora

Drömmer du om att starta eget företag eller är du redan etablerad på en ort där du inte trivs? I Arvidsjaur jobbar vi proaktivt med att skapa ett positivt företagsklimat för alla företagare - såväl nya som mer etablerade. Det är viktigt för oss att du som vill starta företag enkelt kan få hjälp och att växande och etablerade företag kan få stöd när det behövs. 

Här förstår vi att desto fler drivna entreprenörer som har resurser och motivation till att testa sina visioner, desto fler jobb skapas, och desto mer gynnas hela kommunen. Därför stöttar Arvidsjaurs medborgare lokala företagare som får kommunen att leva.

Vi firar våra företagare!

Vi ser att möjligheterna i en liten kommun som Arvidsjaur är många fler än på större orter. Här finns utrymmet till att testa, utveckla och förnya, konkurrensen är mindre än i städerna och alla kan påverka och sätta sitt unika avtryck på en plats som växer. Här blir man inte bara en i mängden! 

Varje år organiseras Arvidsjaurgalan där vi delar ut pris till och visar uppskattning för företagare som lyft kommunen på något sätt.

Företagare i Arvidsjaur får pris på Arvidsjaurgalan
Arvidsjaurs unga företagare får pris som Årets Hantverkare 2021

Unga entreprenörer

I Arvidsjaurs kommun uppmuntrar vi ungdomar i företagande och det syns på våra prisade ungdomsföretag inom både UF (Ung företagsamhet) och Ung Drive. 

företagare

Welcome to my hometown! En fantastisk plats att bo och verka på. Stora möjligheter till arbete med alla bekvämligheter inom räckhåll och samtidigt storstadspulsen inom bekvämligt avstånd. Jag har bott och varit verksam på flertalet platser och håller Arvidsjaur som överst på listan av livskvalité.

Kristoffer, Ägare, Hotell Laponia

l_Krille_edited.jpg
Lapptussan sitter på renskin på sin altan i Arvidsjaur

"Med dagens möjlighet till internethandel kan jag bo och driva eget företag i en av i mitt tycke Sveriges bästa kommun, där vi har vildmarken och storstaden, i och med flygplatsen, precis runt hörnet. Det är här jag hittar allt vad livskvalitet innebär för mig och min familj."

Emma, egen företagare, Lapptussan

"Jag uppskattar det samarbete vi har oss företagare emellan och känslan av att vi gör detta tillsammans. Istället för att konkurrera så försöker vi att komplettera. Jag tror på Arvidsjaur!"

Janina, äger och driver Mimmis Boutique

Janina som driver Mimmis Boutique i Arvidsjaur

"Det är en fantastisk kommun med en otrolig service och infrastruktur trots att vi endast är runt 6000 invånare. Har man bara viljan att engagera sig finns det förutsättningar. Jag har besökt så många kommuner i landet när jag filmat, och de är inte ens i närheten av Arvidsjaurs kommun."

Ted, delägare av Bo Bra Fastigheter

"Jag känner mig så priviligerad att få bo i Arvidsjaur med närhet till vår fina natur och det är så kul att driva företag i Arvidsjaur för att många väljer att handla lokalt. Dessutom har jag fått otroligt mycket stöttning, utbildning och bra rådgivning från näringslivsenheten. Tillsammans gör vi så att Arvidsjaur fortsätter att leva."

Sofia, äger och driver Designiia

Sofia som driver Designiia utanför sin butik i Arvidsjaur
bottom of page