top of page
arvidsjaur samhälle.jpeg

Jobba i sveriges charmigaste kommun

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas.

Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, fordonstestverksamheter, rennäring och offentlig sektor. I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. 

Bli vår kollega!

Arvidsjaurs kommun som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbetsmiljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.
 

Eftersom Árviesjávrrie tillhör det samiska förvaltningsområdet välkomnar vi sökanden med kunskaper i samiskt språk och kultur. Vi har behov av samisktalande personal inom vissa sektorer och samiska kan därför vara meriterande vid vissa tjänstetillsättningar.

kommunhuset-foto-kent-norberg-160622.jpeg
jobba i arvidsjaur eldstad.jpg

Arbetets roll

Som kommunsekreterare har du en nyckelposition och centrallänk med många kontaktytor i organisationen. Du är en balanserande aktör mellan politik och kommunförvaltning.

 

Kansliet har en central roll i den demokratiska processen och ansvarar för nämndsekretariat, registratur och informationshantering, kommunstyrelsens arkiv, kommunövergripande utredningar och samordning av kommunens kvalitetsarbete.

 

Vi tror på dig och din förmåga – därför ger vi dig stort utrymme i din roll.  För att lyckas är du trygg i dig själv, ditt yrke och har förmågan att både ta för dig – och sätta gränser.

starta eget i arvidsjaur.jpeg
Working with Laptop

DIna arbetsuppgifter

Ansvara för ärendeberedning och vara sekreterare i kommunstyrelsen och dess utskott samt kommunfullmäktige.

Ge stöd till den politiska ledningen.

Bistå under och mellan sammanträden i förvaltningsrättsliga frågor.

Genomföra kommunövergripande utredningar.

 

Delta i kanslienhetens utvecklingsarbete.

Mer om tjänsten

Som person är du noggrann och strukturerad som tar ansvar för ditt uppdrag. Du behöver ha en god förmåga att leda, planera och samordna processer i samarbete med andra. Samarbete är något som vi bygger vårt arbetssätt på. Rollen ställer krav på ett självgående arbetssätt och du planerar själv genomförandet av dina uppgifter.

 

För dig är det en självklarhet att följa de lagstadgade krav och rutiner som finns samtidigt som du bidrar till förändring och utveckling. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan se möjligheter i förändringar och vågar tänka nytt.

Du tycker om att kommunicera och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Image by Thom Reijnders
Image by Niklas Jonasson

Dina kvalifikationer

Relevant utbildningsbakgrund inom statsvetenskap, juridik eller liknande.

 

Erfarenhet av att arbeta nära ledningen i en politiskt styrd organisation alternativt som centralt placerat ledningsstöd i en annan organisation.

God kännedom om kommuners politiska styrning och om den kommunala beslutsprocessen.

Kunskap om och intresse av politik och samhällsfrågor.

För att du ska lyckas med uppdraget ska du ha:

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande tjänst i kommun och annan offentlig verksamhet.

Om tjänsten

Som kommunsekreterare arbetar du direkt med kommunens politiska ledning och är underställd kommunchefen. Du ansvarar för att beslutsprocessen kring kommunstyrelsen och kommunfullmäktige fungerar effektivt och rättssäkert.

 

Utifrån kommunens mål stöttar du den politiska ledningen, kommunchefen och verksamhetscheferna i deras arbete med att samordna och genomföra beslut och utredningar.

675.jpeg
Arvidsjaur centrum foto Kent Norberg 200928.jpeg

Vi vill ha dig!

Om du känner att rollen som kommunsekreterare skulle passa dig vill vi gärna höra från dig! Vi ser fram emot din ansökan.

bottom of page