DSC_0125_edited.jpg

Work where The sky is your limit

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland ca 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen tack vare vår flygplats. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter, en välkomnande attityd och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas.

Näringslivet kännetecknas av besöksnäring och handel, träförädling, fordonstestverksamheter, rennäring och offentlig sektor. I Arvidsjaur erbjuder vi både trygghet och enkelhet i vardagen – allt finns nära. Oavsett var i kommunen du väljer att bosätta dig kan Arvidsjaur erbjuda goda levnadsvillkor och bra möjligheter till ett attraktivt boende. 

En arbetsplats som når ut till hela världen

Från Arvidsjaurs flygplats kan du, året runt, flyga reguljärt till Arlanda. Under perioden november till april finns det också möjlighet att med direktflyg resa till Tyskland från Arvidsjaur. Arvidsjaurs flygplats är en ett helägt kommunaltbolag (AFAB) och ingår i koncernen Arvidsjaur Kommun AB (AKAB). 

Skärmavbild 2022-08-31 kl. 16.16.19.png
arvidsjaurs-flygplats-fotokentnorberg201602011.jpeg

Värdegrund

Arvidsjaurs flygplats som arbetsgivare erbjuder en utvecklande arbets-miljö. Att arbeta hos oss innebär att arbeta efter kommunens gemensamma värdegrund där ledorden är: Glädje, respekt och professionalitet.

DSC_3647.jpeg
Skärmavbild 2022-08-31 kl. 16.12.48.png

Vem vi söker

Vi söker dig med ett ledarskap som kännetecknas av att du skapar engagemang och delaktighet, samt har förmåga att leda, motivera och se vad som krävs för att nå gemensamma mål.


För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har mycket god förmåga att fatta och förmedla beslut. Du har förmåga att se helheter och vill uppnå resultat på kort och lång sikt.


Som person är du flexibel och strukturerad. Du arbetar i nära samarbete med såväl medarbetare, fackliga företrädare och organisation, som externa aktörer. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och är kvalitetsmedveten.


Du ser värdet av att vara en del av den dagliga driften där du är beredd att hjälpa till där det behövs.
Vi sätter stor vikt vid din personlighet och ditt ledarskap.   
Det är meriterande om du har erfarenhet och förståelse för flygbranschen.      

Mer om tjänsten

Anställningen är tillträdande Accountable Manager tills dess Transportstyrelsen godkänt de certifikat som krävs för flygplatsen.

 

Arvidsjaurs flygplats kommer vid behov att bekosta kompletterande utbildningsinsatser.


Säkerhetsprövning sker innan anställning.


Tjänsten är en heltids- och tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
 

FlygetSameRen.png
Image.jpeg

Dina kvalifikationer

En relevant eftergymnasial utbildning.

 

Du har god erfarenhet som chef och ledare.

Mycket goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har kunskaper i ytterligare språk.

Om tjänsten

Flygplatschefens/Accountable Managerns (AM) viktigaste uppdrag är att ansvara för drift av flygplats, flygtrafikledning och luftfartsskydd. Du är ansvarig för att flygplatsens drift uppfyller fastställda krav i gällande regelverk. Vårt mål är att erbjuda en säker flygkommunikation med hög service för flygplatsens kunder.


Du ska som AM leda och fördela arbetet och är ansvarig för att arbetsmiljöregler efterlevs. Genomföra utvecklings- och lönesamtal samt i i övrigt ha nära dialog med medarbetarna på flygplatsen.

Skärmavbild 2022-08-31 kl. 16.15.05.png